Zachte stad - Densiteit, diversiteit en nabijheid in het leven van alledag - Editie 2022

Voorwoord door Jan Gehl

Zachte stad 2022
Auteur: Sim David
Publicatievorm:    Boek
Kenmerken: Vastbladig
ISBN-10:/
ISBN-13:978 90 496 1935 0
Aantal bladzijden:252
Verschijningsjaar: 2022
PrijsomschrijvingStukprijsBestel aantal:
Basisprijs (incl. btw | gratis verzending)
52 EUR
bestel

Beschrijving

Het begrip “zachte stad” lijkt wel een oxymoron te zijn, maar geeft perfect weer waar het in dit boek om gaat: de zachte stad brengt mensen bij elkaar, in de zachte stad worden de diverse activiteiten van mensen samengebracht en met elkaar verbonden om zo tot een betere levenskwaliteit te komen. 

Het boek sluit naadloos aan bij het succesvolle ‘Steden voor mensen’ van Jan Gehl en reikt tips aan om onze groeiende verstedelijking aan te pakken met kleinschalige, goedkope, mensvriendelijke ingrepen.  

In dit boek vindt u observaties over een aantal fundamentele aspecten van stedelijke vormgeving en stedelijk ontwerp die bijdragen tot duurzame en veerkrachtige gemeenschappen en die kunnen leiden tot een gezonder en gelukkiger leven voor leden van die gemeenschappen. Het boek is opgedeeld in drie grote hoofdstukken, waarvan elk een van de belangrijkste uitdagingen van het leven in de 21ste-eeuwse stad belicht. Tussen die hoofdstukken in verkennen we via korte essays een aantal sleutelideeën rond kwaliteitsvol stedelijk leven. 

“'Zachte stad' is een erg persoonlijk boek geworden. Het weerspiegelt Davids opmerkelijke interesse in de mens en het leven. Hij kan daarbij terugvallen op een aanzienlijke werkervaring die hij verwierf via projecten op alle continenten en in alle mogelijke culturen. Hij neemt u moeiteloos mee op zijn observatietocht, om te reflecteren op de diverse scenes van het leven in de stad. 'Zachte stad' is een belangrijke nieuwe aanwinst in de groeiende bibliotheek over mensvriendelijke architectuur en stadsplanning” - Jan Gehl

Dit boek wordt uitgegeven in samenwerking met VRP.

  

Inhoudstafel

1. Inleiding - Van Life Between Buildings tot Soft City
2. Essay: Leven als buren
3. Bouwblokken: buurtleven in een verstedelijkte wereld
4. Essay: De tijd van je leven
5. Vooruitgeraken in een dichtgeslibde en versnipperde wereld
6. Essay: Leven in lagen
7. Leven met het weer in tijden van klimaatverandering
8. Essay: Zacht is sterk
9. Negen criteria voor een leefbare stedelijke densiteit